Afyonkarahisar teröre büyük tepki gösterdi

Tüm Türkiye önceki gün Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki terör örgütü PKK’nın düzenlediği hain saldırı sonucu şehit olan 9 askeri konuşuyor. Şehit haberlerinin peş peşe gelmesiyle birlikte birçok il ve ilçede teröre tepki artarken; Afyonkarahisar’da da sivil toplum kuruluşlarından ve vatandaşlardan büyük tepki geldi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı gazetemize yaptığı özel açıklamada Hakkari’nin Çukurca ilçesinde saldırı sonucu şehit olan askerlerin ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyerek, halkımızı sağ duyulu olmaya davet etti. Kumartaşlı Türk halkının artık sabırlarının kalmadığına dikkat çekerek, saldırıdan hemen sonra TSK’nın terör örgütü PKK’nın kamplarının yerle bir edilmesine ise gerekli bulduğunu söyledi. Kumartaşlı şu ifadelere yer verdi.” Gerçekten de büyük üzüntü içerisindeyim. Hakkâri’nin Çukurca ilçesinden gelen şehit haberleriyle adeta yıkıldım. Hiçbir zaman terör örgütüne boyun eğmeyeceğiz. Askerlerimiz kalleşçe pusuya düşürülmüştür. Devletimiz ve milletimiz bu işin peşini bırakmayacaktır” şeklinde konuştu.
“Işıklarlı bir grup genç Doğulu otobüs firmalarını taşladı”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı şehit haberlerinden hemen sonra gece saatlerinde Işıklar ilçesinde bir grup gencin, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Afyonkarahisar- Konya karayolunu kısa bir süreliğine trafiğe kapatıp, Doğuya sefer düzenleyen otobüs firmalarının araçların taşlı saldırı yapılmasına ise şöyle cevap verdi.”Genç arkadaşlarım şehit haberlerinden hemen sonra büyük üzüntü duyup, Afyonkarahisar-Konya karayolunu trafiğe kapatmışlar. Bizde olayın haberini alır almaz kısa bir süre sonra olay yerine giderek arkadaşlarımızı sakinleştirmeye çalıştık. Genç arkadaşlarımıza olayın boyutunu anlatarak; terör örgütü PKK’nın istediği gibi davranmayıp sağduyulu olmamız gerektiğini söyledim. Arkadaşlarımda bana hak verip, eylemi kısa sürede sonlandırdı.”dedi.
“30 Ağustos öncesinde bir miting düzenleyebiliriz”
Sivil Toplum Kuruluşlarıyla anlaşıp miting yapılabileceğini ifade eden Kumartaşlı”30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde Sivil Toplum Kuruluşlarıyla anlaşıp belki bir miting yapılabilir. Halkımız tekrar tekrar üzerine basarak söylüyorum sağduyulu olmalıdır. Oyuna gelmemelidir” diye konuştu.
“Devletimiz gereğini yapıyor”
Kumartaşlı” Terör örgütü PKK’nın saldırılarına karşı Türkiye Cumhuriyeti saldırılara karşı kayıtsız kalmayacaktır. Devlet büyüklerimizin talimatlarıyla gerektiği şekilde, gerektiği noktalara bombalar yağdırılıyor” diye kaydetti.
Teröre Afyonkarahisarlı vatandaşlarda tepki gösterdi.
PKK’ya bir tepki de Afyonkarahisarlı vatandaşlardan geldi. Hasan Hüseyin Deve (41) isimli bir vatandaş olaylara tepki göstererek, şehitlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Deve” Mübarek günlerde bu olaylar yapılmaması gerekir. Allah kimseye böyle acılar tattırmasın. Fidan gibi delikanlılarımızın artık hain saldırılarda şehit olmasını istemiyoruz. Devletimizin gerekli önlemlerini alacağımızdan hiç kuşkumuz yok” dedi.
“Artık sabrımız kalmadı”
Bir başka vatandaş Recep Akçalı(33) ise; olayları duyduğundan bu tarafa üzgün olduğunu ifade ederek, Akçalı şu ifadelere yer verdi.”Bir aydan bu tarafa artan şehit olayları beni derinden yaraladı. Artık sabrımız kalmadı, ne olacaksa artık olsun, yeter ki artık televizyonlarda yeni bir şehit haberi duymayayım” dedi.>>Hasan Uysal

HABER BİLGİLERİ
Bu haber 18 Ağustos 2011, 22:27 tarihinde Küçük Manşetler, Manşet kategorisinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Haber 34 Kez Okunmuş..
PAYLAŞ
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
ETİKETLER
YORUM YAZIN
Benzer Haberler
TÜRKELİ GAZETESİ
Anket
Gazetemizin yeni web sayfaını nasıl buldunuz?..
Süper Olmuş
Güzel Olmuş
Eh İdare Eder
Biraz Daha Geliştirilmeli
Beğenmedim.!
Yazarlarımız
Yorumlar